Kasteel Twickel

Koetsenhuis paar keer per jaar open

Kasteel Twickel heeft het best bewaarde en meest complete particuliere koetshuis in Nederland. Hier is werkelijk alles nog zoals een eeuw geleden. Een paar keer per jaar zijn de poorten open voor publiek en komen er zelfs rijtuigen nog daadwerkelijk op de weg.

Kasteel Twickel landgoed met 4000 hectare

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard! De oorsprong van het huis en zijn bewoners gaat terug naar 1347. In dat jaar kocht Herman van Twickelo het ‘Huis to Eysinc’ dat al snel de naam Twickel kreeg.

Twickel is nooit verkocht: het vererfde van vader op zoon of op dochter. De laatste eigenaresse, Marie barones van Heeckeren van Wassenaer, bracht de buitenplaats in 1953 onder in de Stichting Twickel. Naar haar wens wordt het kasteel nog steeds bewoond.

Tuinen met vormsnoeifiguren in buxus en taxus

De tuinen van Kasteel Twickel zijn een onderdeel van een uniek cultuurhistorisch erfgoed. Naast het uit 1347 stammende kasteel ligt een formele tuin met vormsnoeifiguren in buxus en taxus. De laatste barones ontwierp de rotstuin in Victoriaanse stijl. Het uitgestrekte park (20 ha.) met vijvers en een wildbaan dateert uit de 18e eeuw.

Projecten gerealiseerd door Restauratiecentrum Stolk Balkbrug

Volledige foto-album(s)

Gala Berline Gravin van Wassenaar Obdam