Bladgoud vergulden

bladgoud vergulden

Bladgoud vergulden

Bladgoud vergulden; kies voor de juiste kwaliteit

De levensduur van goud is lang. Goud is sterk. Bij de techniek van bladgoud vergulden is het object niet van massief goud. Er is “slechts” een dun laagje goud over het oppervlak aangebracht. De levensduur van dit laagje bladgoud is vele malen langer dan de levensduur van een goede professionele verflaag. Maar let op! Alleen als de juiste kwaliteit bladgoud vakkundig op de juiste onderlaag aangebracht wordt.

Bladgoud vergulden van buitenobjecten

Voordat wij gaan beginnen met het bladgoud vergulden van een buitenobject vindt al een heel arbeidsproces plaats. Allereerst wordt een object gerestaureerd. Vervolgens wordt het buitenobject gelakt in het best denkbare buitenbestendige laksysteem geschikt voor dit object. Het zijn de professionele 2-componenten laksystemen die het beste tegen roest en corrosie beschermen, mits het metaal eerst vakkundig ontroest of anders voorbewerkt is. Het buitenobject moet uiteindelijk zo glad mogelijk worden gelakt. Zodat als het eenmaal buiten opgesteld is er zo min mogelijk kans op vuilaanhechting is. Pas als al die voorbewerkingen goed en foutloos zijn uitgevoerd kan het dunne laagje bladgoud worden aangebracht.

Aanbrengen van bladgoud op haan kerktoren of gevel object

Het dunne laagje bladgoud wordt geplakt op een speciale bladgoud lijmlaag. Een arbeidsintensief werkje. Het bladgoud is zeer kwetsbaar en moet zo worden aangebracht dat het niet wegzakt in de lijmlaag. Dit is belangrijk voor de uiteindelijke glans en levensduur van het bladgoud. Voor buitenobjecten is ook belangrijk de juiste kwaliteit bladgoud te gebruiken. Wij gebruiken bij voorkeur de allerbeste kwaliteit bladgoud, namelijk de extra dikke 20 grams kwaliteit in 23¾ karaat. Dit “Dubbel Torengoud” met platina gaat langer mee. Platina is een 100% edelmetaal en maakt het goud iets harder en slijtvaster. Voor haantjes op de kerktoren en vergelijkbare objecten op hoogte is de 20 grams kwaliteit het meest slijtvast. Natuurlijk is bladgoud prijzig, de extra dikke kwaliteit is zeker duurder dan een goedkopere binnen kwaliteit bladgoud. Bedenk echter dat niet de prijs van het bladgoud de grootse factor voor de eindprijs is. Het feit dat dit werk arbeidsintensief is bepaald de kostprijs.

Bladgoud vergulden van gevellampen

Bladgoud vergulden doen wij niet op locatie

Wij vergulden niet met bladgoud op locatie. Vergulden in een stabiele goede verwarmde werkplaats geeft een veel betere kwaliteit. Voor een prijsindicatie voor het restaureren en het bladgoud vergulden van bijvoorbeeld een kerkhaan is het beter de haan van de kerktoren te halen en bij ons langs te brengen. Elke kerkhaan is namelijk weer anders.

Neem CONTACT op voor meer informatie of het maken van een afspraak