Restauratie historische buitenplaats lampen

restauratie gevellampen

Restauratie historische buitenplaats lampen

In onze werkplaatsen  worden oldtimers en historische rijtuigen gerestaureerd.  Op die oude oldtimers en rijtuigen staan altijd sierlijke lampen voor de verlichting voor het rijden in het donker. Het is dus niet zo vreemd dat wij een goed ingerichte afdeling in ons bedrijf hebben waar antieke lampen worden gerestaureerd. Niet alleen rijtuiglampen, maar ook antieke historische buitenplaats lampen of gevellampen van bijvoorbeeld grachtenpanden, herenboerderijen en kastelen worden door ons gerestaureerd of nagemaakt.

Onderdelen maken voor buitenlamp of gevellamp

In onze metaalbewerkingsafdeling kunnen we gevel en buitenlamp onderdelen restaureren of bijmaken van koper, messing, ijzer of blik. We kunnen zelf plaat knippen en zetten tot 1 meter breed. Maar ook enkelstuks hydro persen, forceren, nibbelen of met de hand kloppen. Ook hebben we meerdere voetpersen en spindelpersen die wij bijvoorbeeld inzetten voor het vervaardigen van scharnieren en andere kleine buitenlamp delen. Wij zijn vooral gespecialiseerd in het vervaardigen van kleine aantallen of enkelstuk-onderdelen na origineel voorbeeld. Het vak van ambachtelijk lampen maken en fijn metaalbewerken heeft Stolk in Duitsland geleerd van oude vakmensen. Na sluiting van dit bedrijf, alweer vele jaren geleden, is de complete inventaris naar onze werkplaats overgebracht.

Buitenlamp of gevellamp kopiëren

In onze eigen metaalbewerking afdeling hebben wij ook de beschikking over een draaibank en freesmachine. Hierop kunnen wij enkelstuk onderdelen vervaardigen. Maar soms is het slimmer delen te gieten en kiezen we daar voor. Door de vele mogelijkheden en slimme aanpak behoort het kopiëren of namaken van een historische buitenlamp of gevellamp die niet meer te koop is tot de mogelijkheden. Zolang u maar een goed voorbeeld bezit die we na kunnen maken.

Lakken van historische buitenlamp of gevellamp

Na de restauratie van de Gevel- of buitenlamp kunnen wij de lamp ook professioneel voor u in de juiste kleur lakken. Wij gebruiken hiervoor een professionele 2- componenten primer en aflak. Soms zijn er delen bladgoud verguld aan ornamenten van gevellampen. Ook dit behoort tot de mogelijkheden binnen ons bedrijf.

Klik hier voor informatie over ► bladgoud vergulden

Of neem CONTACT op voor meer informatie