Rijtuigen

Museale rijtuigen

Museale restauraties voor musea en kastelen

Wij bieden het breedste en meest gespecialiseerde scala aan vakmanschap en heel veel jaren ervaring op het gebied van restauraties van rijtuigen, koetsen en verwante historische transportmiddelen.

Ervaring van hondenkar tot Koninklijke rijtuigen

We hebben jarenlange ervaring in het restaureren van onder andere diverse merken Road Coaches, Drags, Omnibussen, Breaks, Gigs en Carts, reiskoetsen, 7, 8 en zelfs 12 -voudig geveerde rijtuigen, Gala Berlines, Gala Coupés, Gala Calèches en andere Koninklijke rijtuigen. Maar ook bokkenkarren, kinderkoetsen, slede, landbouwvoertuigen, affuiten, rijtuig- of automobiellampen, reisaccessoires, tuigenkamers, haringkarren, ijscowagens, brandweerwagens, lijkwagens. Zie voor meer info onze archief fotogalerie die terug gaat tot 1990.

Reversibele conservatie technieken

Maria Stolk, rijtuigrestaurator en groot liefhebber van historische rijtuigen, bezoekt sinds midden jaren negentig internationale symposia en workshops over het thema reversibele museale conservatie. Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in reversibele conservatie technieken specifiek toegespitst op hippomobiel erfgoed. Dergelijke technieken zijn uiteraard ook geschikt voor de heel vroege nog in origineel staat verkerende museale oldtimers.

Wilt u meer weten over museale restauraties ► lees meer…

Vroege automobielen hebben nog rijtuigbody’s

In de najaren van het koetsentijdperk zijn vele rijtuigfabrikanten overgestapt naar het bouwen van carrosserieën –body’s- op een toegeleverd chassis. Bijvoorbeeld een Rolls-Royce, Renault of Mercedes chassis. Heel vroege automobielen hebben dan ook rijtuigbody’s, en werden daarom al snel horseless carriages genoemd. Voorbeelden van bekende rijtuigfabrikanten die de overstap naar automobiel body’s gemaakt hebben zijn Brewster, Barker, Binder, Million & Guiet, Hooper, Morgan, enz. Vanzelfsprekend bent u dan ook bij ons aan het juiste adres voor restauratiewerk aan uw historische vroege automobiel.

Ook met de techniek van vroege automobielen zijn wij bekend op onze oldtimer afdeling ►lees meer…

Lees meer… >> Horseless carriages

Elke restauratie begint met onderzoek

Elke restauratieopdracht begint met onderzoek. In de loop der jaren hebben we wereldwijd veel musea bezocht en heel wat documentatie verzameld over historische rijtuigen in originele staat. Wij beschikken inmiddels dan ook over een groot archief met foto’s van werkelijk elk detail en een bibliotheek vol met technische boeken. Bovendien hebben we de beschikking over een netwerk van enthousiaste collega’s en rijtuig fanaten in binnen- en buitenland welke ons met hun historische kennis ondersteunen.

Speciale afdeling voor restauratie rijtuiglampen

Jean-Louis Stolk heeft zich gespecialiseerd in fijnmetaal bewerking en heeft zich het vak van lampen restaurateur eigen gemaakt .

Bekijk enkele voorbeeld foto’s van zijn werk ►kijk verder…