Roestpreventie

Conserveren van oldtimer of klassieker

Anti-roest wax en tectyl behandelingen voor Mercedes oldtimer of klassieker

Bent u in het bezit van een leuke Mercedes oldtimer of klassieker en wilt u er zo lang mogelijk van blijven genieten? Kies dan uit één van onze Roest Corrosie Preventiebehandelingen.

Uiteraard werken wij aan uw Mercedes-Benz klassieker volgens het Mercedes-Benz roestpreventie conservering behandelplan.

Let op! eerst repareren dan conserveren

Voordat we overgaan tot een anti-roest behandeling doen we eerst, samen met u, een korte technische inspectie aan uw auto. Onderhoudswerkzaamheden aan de onderzijde van de auto voeren wij eerst uit, voordat er met wax en tectyl gewerkt wordt en niet andersom.

Hoe gaan we te werk?

Pak de telefoon of stuur een e-mail en maak een afspraak voor inspectie en advies over onze preventieve roestwerende behandelingen.

Op de dag van de afspraak wordt uw Mercedes geïnspecteerd en u vertelt ons wat uw verwachtingen en ideeën zijn van een goede anti-roest wax en tectyl behandeling. Inspectie van holle ruimtes met camera is mogelijk. Afhankelijk van uw wensen en budget zijn er vele keuzemogelijkheden. Uiteraard krijgt een klassieker of oldtimer die alleen zomers gebruikt wordt een andere behandeling dan een auto die ook in de winter op de weg komt. U bepaalt wat u belangrijk vindt en wat u er voor over heeft om uw Mercedes in goede conditie te behouden.

Korte tijd later krijgt u van ons een behandeladviesplan met prijsopgave.

Hoe verloopt een preventieve antiroest wax en tectyl behandeling?

Bij aanvang worden alle losse onderdelen van de onderzijde van de auto gedemonteerd. Zoals;

  • Wielen
  • Binnen schermen
  • Hitte schilden
  • Afdek beplating
  • Etc.

Meestal wordt er ook voor gekozen om de uitlaat te demonteren, maar alleen afplakken is ook mogelijk. Vaak is het verstandig om ook de voor- en achterbumper te verwijderen.

Nu kan de onderzijde van de auto en de gedemonteerde losse onderdelen gereinigd worden.

Hierna is het een goed moment voor een inspectie op verborgen roest. In dit stadium kunnen eventuele beschadigingen van de antisteenslag laag of kleine roest problemen door ons professioneel verholpen worden.

Dorpels Kriksteunen Bodemdelen Rubber en Wielophanging

Mocht het nodig zijn nieuwe plaatwerkdelen in te lassen, zoals b.v. dorpels, kriksteunen, bodemdelen of spatbordranden voeren wij dat in dit stadium voor u uit. Wij zijn een compleet restauratiebedrijf dus ook wielophanging delen /rubbers stuurstangen e.d. kunnen we in dit stadium vernieuwen.

Tijdens dit hele proces is het raadzaam, alles afhankelijk van uw wensen en budget, de volgende onderdelen door ons te laten demonteren:
Deurpanelen
Deurrubbers
Zijbeplating
Tapijten
Kofferbak interieur
Koplampen en achterlichten
etc

Zo zijn wij in staat uw auto de beste optimale roestpreventie behandeling te geven.
Vervolgens worden de binnenzijde van de deuren, kokerbalken en holle ruimtes met een spuitlans met conserverings wax behandeld. Hierna wordt de onderzijde van de auto voorzien van de tectyl en wax roestpreventie laag.

Uiteraard kan er voor gekozen worden om ook de motorruimte van de auto te behandelen met speciale Motor Raum Konservierung Wax.

Na de behandeling moet de auto enkele dagen drogen, hierna worden alle gedemonteerde onderdelen weer gemonteerd en wordt de auto gewassen.

Conserverende behandeling met verlopen olie en diesel

Dat doen we dus niet. Verlopen olie bevat juist zuren en verontreiniging die weer roest veroorzaken. Olie en diesel tasten de originele roestpreventie waxlagen “af fabriek” aan. Bovendien is het erg milieuonvriendelijk, verlopen olie behoort gerecycled te worden.

Bij roest corrosie preventie behandelingen werken wij bij voorkeur met:
Originele Mercedes-Benz Hohlraumkonservierung
Originele Mercedes-Benz Unterbodenkonservierung
Originele Mercedes-Benz Wax Konservierung für den Motorraum

Of voor lager budget:
Vervangende goede wax producten van het merk Terroson

En uiteraard werken wij ook met:
Mike Sander anti corossie vet
Volgens het magazine Motorklassik onbetwist nummer 1 in roestpreventie van uw auto chassis.

Specifiek interesse in Mercedes-Benz? klik dan hier verder►