Ontgrendelingsprobleem Mercedes R107

Specifiek interesse in R129 of A124 cabriodak problemen? klik hier►

Cabriodak Mercedes R107 wil niet meer los

Het zonnetje breek door en je wilt het dak van je Mercedes-Benz r107 openen.  Maar, o jee het mechanisme ontkoppelt niet . En wat je ook langs de kant van de weg probeert , niets helpt en dus ben je gedwongen met gesloten dak verder te rijden.

Een touwtje aan het mechanisme knopen of de borgpin afslijpen

Eenmaal thuis het probleem onder de loep genomen worden er verschillende oplossingen bedacht. Zoals ; op een slinkse manier een touwtje aan het mechanisme vast zien te binden zodat als je er aan trekt het mechanisme ontkoppelt en je het dak weer kan openen. Deze noodoplossing verdient natuurlijk geen schoonheidsprijs. Bij sommige liefhebbers loopt de stres zo hoog op dat ze besluiten met een haakse slijptol de middelste borgpin van het dak af te slijpen zodat het openen geen enkel probleem meer is. Maar die borgpin zit er natuurlijk niet voor niets. Zonder die borgpin wordt het moeilijk om met een gesloten dak te rijden, je kan het cabrio of vaste dak immers achter niet meer vastzetten omdat het slot nu niet meer functioneert.

Met kabel ombouwsetje is het probleem definitief opgelost

De oorzaak van het cabrio dak ontgrendelings probleem bij de Mercedes Benz R107 is eigenlijk heel simpel. Het hele probleem zit hem namelijk in het feit dat de buitenkabel van de ontgrendeling door de borging clip heen glijdt en de ontgrendeling zo niet tot stand komt. Vervelend , maar simpel op te lossen met een ombouwset. De set bestaat uit een nieuwe binnen en buiten kabel en een speciale bevestigingsbeugel.

Door deze set te monteren kan de buitenkabel niet meer doorglijden en zo blijft de afstelling gewaarborgd. Het monteren van een set neemt circa 2 uur in beslag.

  • 91

    Aantal installaties

  • 100%

    Tevreden klanten

  • 120minuten

    Benodigde tijd

Specifiek interesse in Mercedes-Benz klassiekers? klik hier►