Mercedes lederen auto-interieur

Mercedes-Benz lederen oldtimer of klassieker auto-interieur  kleurrestauratie – vullingen – veren – nieuwe hoezen

Vaak denkt men veel te snel aan totale vervanging.

Niets is zo mooi en waardevol in uw Mercedes klassieker of oldtimer als het originele lederen interieur. Vaak denkt men veel te snel aan totale vervanging. Dikwijls is renovatie van het lederen Mercedes interieur heel goed mogelijk. Wat dacht u van het restaureren van slijtageplekken en het professioneel overspuiten in de juiste kleur met een flexibele en ademde professionele leder verf? Zo behoudt u uw waardevolle originele Mercedes auto-interieur met de bijbehorende karakteristieke eigenschappen.

Samen bekijken we de mogelijkheden

Originaliteit geeft toch altijd een meerwaarde! Daarom bekijken wij altijd eerst, samen met u, naar de mogelijkheden van een restauratie van het auto-interieur van uw Mercedes oldtimer of klassieker. Voordat we aan nieuwe hoezen gaan denken.
Bij voorkeur restaureren we met het behoud van zoveel mogelijk originele delen. U toch ook!

Geeft leerverf af?

Nee, de professionele leerverf die door ons in een professionele spuitcabine met een professionele verfspuit wordt aangebracht geeft niet af!

En een kleine beschadiging, scheurtje, gaatje of slijtageplekken?

Die werken we gelijkertijd nagenoeg onzichtbaar weg.

Glansgraad

Ook de juiste glansgraad zal afgestemd worden op de oorspronkelijke staat.

Hoe verloopt een restauratie?

Voordat het lederen Mercedes oldtimer interieur kan worden over gespoten met leerverf wordt het uit de Mercedes gebouwd, gedemonteerd en grondig gereinigd. Dan volgt een inspectie en eventuele reparatie van kleine beschadigingen. Wij vervangen geen complete stoelwangen. Daarvoor moet u naar een autostoffeerder. Vaak kan slijtage op een wang wel gerestaureerd worden.

Daarna worden alle losse delen opgehangen of aan een verrijdbare spuitbok bevestigd zodat we er rondom goed bij kunnen en ook in de plooien en tussen de verbindingen de frisse verfkleur goed kunnen aanbrengen.Na het spuiten van de leerverf in de juiste kleur, wordt er de volgende dag wederom met een spuitpistool een clear slijtlaag in de juiste glansgraad over heen gespoten. En daarbovenop komt, weer een dag later, ook nog eens een verzegeling.

Wij maken het slijtvast

Dit samen maakt dat de leerverf slijtvast is en niet afgeeft. Een paar dagen later voeden we het leer met een bijpassend product en kunnen de stoelen weer in elkaar gemonteerd worden en aan u afgeleverd of door ons in uw Mercedes oldtimer of klassieker worden ingebouwd.

Liever het interieur niet los bij ons aanleveren

Als u een Mercedes oldtimer lederen interieur los aanlevert, zorgt u er dan voor dat u genoeg zachte dekens en een grote auto bij u heeft als u het weer op komt halen. Auto-interieurs los vervoeren geeft vaak onnodige beschadigingen.

Wat is er mogelijk met deurpanelen, het middenconsole of dashboard

Deurpanelen, het middenconsole of dashboard van uw Mercedes oldtimer of klassieker krijgen vaak slijtage plekken of verkleuringen. Ook hierbij geldt; denk niet te snel aan vervanging. Behoudt uw originele delen door ze opnieuw door ons te laten spuiten met speciale lederverf in de juiste kleur. Uiteraard moeten de onderdelen voor het spuiten worden uitgebouwd en voorbewerkt.

Missende delen in passende kleur spuiten

En vinden wij voor u het missende of versleten interieur onderdeel voor uw Mercedes oldtimer via internet of op de sloop, maar is het niet meer in de juiste kleur of glansgraad te vinden ? Geen probleem, wij spuiten het met de andere oldtimer interieur delen mee in de juiste kleur.

Kan een interieur van MB-tex = een soort kunstleer ook worden over gespoten

Nee, helaas niet. MB-tex is geen leer. En de leerverf hecht er niet goed op.

Ik wil mijn interieur graag in een ander kleurtje

Helaas, daar kunnen we u niet mee van dienst zijn. Dit is een prima restauratie techniek. Maar we gaan niet met de laatste mode mee.

Gestikte banen in Mercedes lederen stoelhoezen

Vaak zitten de gestikte banen in de Mercedes lederen interieur stoelhoezen niet meer mooi in model. Het versleten katoen aan de onderzijde van de vulling is de boosdoener. Om de banen weer netjes recht op hun plaats te krijgen moet dit katoen vernieuwd worden. Wij voeren dit reparatiewerk aan de zichtzijde 100% onzichtbaar voor u uit én met behoud van uw originele stiknaalden. Dus, er komen geen extra stiknaden door de originele lederen stoelhoes heen.

Vullingen, binnenvering en stiknaden

Losse stiknaden kunnen worden gerepareerd. Wanneer de vulling of metalen binnenvering versleten zijn, vervangen we dat ook. Oude verroeste frames of metalen binnenvering kunnen worden ontroest en opnieuw voorzien van een degelijk twee-componenten laksysteem in de juiste Mercedes kleur. Het op- en afhalen van stoelhoezen is vaak een vervelend werkje en moet gebeuren voor het overspuiten van het leer en niet daarna. Bedenk dus vooraf of het nodig is de vulling of veren te vervangen.

Nieuwe lederen auto stoelhoezen

Natuurlijk komt er een tijd dat u stoelhoezen moet gaan vernieuwen en dat het echt op is. Vaak komt de bestuurderstoel het eerst aan de beurt. Soms is het nog mogelijk een originele hoes voor uw Mercedes oldtimer of klassieker te bestellen. Is er van Mercedes-Benz zelf niets meer leverbaar? Dan hebben wij adressen voor goede replica hoezen, te verkrijgen in diverse kwaliteiten leer. Om teleurstellingen te voorkomen verwerken wij geen hoezen van de goedkoopste leveranciers of leersoorten.

Kleurkeuze nieuwe Mercedes hoezen

Nieuwe leren hoezen zijn vaak niet in exact de juiste kleur of kleurtoon leverbaar. Elke partij leer is iets afwijkend in kleur. Dat maakt dat er “af Mercedes fabriek” al heel veel kleurnuances onder dezelfde naam zijn afgeleverd. Maar, ook uw oude Mercedes oldtimer interieur is in de loop der jaren behoorlijk verkleurd. Dit betekent dat als de hoezen vernieuwd moeten worden, dit meestal in combinatie is met overspuiten van de overige oude delen van het oldtimer interieur. Of, juist het overspuiten van de nieuwe stoelhoezen. Dergelijke renovatie van uw Mercedes oldtimer interieur is dan ook altijd maatwerk in goed overleg. Dit maakt dat prijsopgave van een renovatie van uw Mercedes-Benz oldtimer interieur vooraf niet zo eenvoudig is.

 

Reinigen, onderhoud en verzorging van uw Mercedes lederen oldtimer interieur

En, als u in het bezit bent van een Mercedes oldtimer of klassieker met een prachtig lederen auto-interieur, verzorg het dan goed met de juiste producten. De levensduur zal aanzienlijk verlengd worden. Ook na een door ons uitgevoerde renovatie moet u uw lederen oldtimer of klassieker interieur goed verzorgen en onderhouden! Informeer bij ons naar het juiste onderhoud pakket.

Autohemel en tapijt

Is het lederen interieur van uw Mercedes oldtimer of klassieker weer helemaal tip top, dan is het vernieuwen van de hemel en het tapijt vaak de finishing touch. Ook hier weten we de weg. Maak, samen met uw Mercedes, een afspraak bij het team van Oldtimer RestauratieCentrum Stolk in Balkbrug.

Meer interesse in informatie over Mercedes klassiekers? klik verder►