Waterloze koelvloeistof voor uw oldtimer of klassieker

Omschakelen naar waterloze koelvloeistof

U kunt de omschakeling naar waterloze koelvloeistof in uw klassieker en oldtimer bij Stolk in Balkbrug laten uitvoeren.

Nadelen waterhoudende koelvloeistof

Waterhoudende koelvloeistof heeft enkele grote nadelen, die vaak onderschat worden. Zo worden verversing termijnen van de koelvloeistof vaak vergeten of overgeslagen, wat desastreuze gevolgen kan hebben.  De meeste koelvloeistof soorten bestaan uit een 50/50 mengverhouding met water. De anticorrosie middelen in deze watergedragen koelvloeistof raken tussen de 3 en 6 jaar hun werking kwijt. Dus theoretisch zou uw klassieker of oldtimer elke 3 tot 6 jaar ververst moeten worden. Dit wordt bijna nooit gedaan, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Het begint met het dichtslibben van de koelkanalen in het motorblok en de radiateur. En kan na verloop van jaren grote koel en corrosie problemen veroorzaken.

Voordelen watergedragen koelvloeistof

Evans waterloze koelvloeistof heeft een kookpunt boven de 180 °C. Dit is veel hoger dan bij de traditionele 50/50 koelvloeistoffen die gaan koken bij circa 103 °C (bij atmosferische druk). Wetende dat het koelsysteem van uw oldtimer of youngtimer vaak niet goed onder druk staat is het een prettig gevoel om te weten dat de Evans koelvloeistof pas gaat koken boven de 180 °C. Evans waterloze koelvloeistoffen voorkomen tevens corrosie, elektrolyse, putjes, waterpompcavitatie, slechte detonatie van de brandstof en oververhitting. De levensduur van waterloze koelvloeistof is levenslang , zolang het maar niet besmet wordt met water. Er is keuze uit Vintage Cool 180°, vooral geschikt voor de grotere gele metalen en het poreuze gietijzer in Vintage motoren of de Classic Cool 180° voor motoren met meer gegoten staal en ijzer, met een verminderd gehalte aan koper en de introductie van aluminium producten.

Stolk is officiële dealer Evans waterloze koelvloeistof

Mercedes-Benz Klassieker specialist Stolk in Balkbrug is officieel dealer van Evans waterloze koelvloeistof. En is zeer tevreden over het product.

Bezoek onze uitgebreide Mercedes-Benz website, klik hier ►

Meer weten

Twijfelt u nog en wilt u er meer over weten? Er is nu een website voor de twijfelaars met uitgebreide informatie. De meest gestelde vragen worden uitgebreid behandeld. De techniek en de werking van de motor in combinatie met de waterloze Evans koelvloeistof wordt hier uitgebreid voorgelicht. Directeur Casper Hanken van Evans Coolants Benelux en Millers Oils Benelux is zeer tevreden over het product en de goede reacties erop. Het product wordt al in America gebruikt en is sinds enige tijd beschikbaar voor Nederland, België en Luxemburg . De bekende Amerikaanse oldtimer verzamelaar Jay leno heeft het al jaren in zijn collectie oldtimers en klassieker zitten.

Evans waterloze koelvloeistof is vooralsnog alleen verkrijgbaar bij erkende dealers en online. Oldtimer en klassieker vak garage Stolk in Balkbrug is een erkende dealer. Voor meer info over de waterloze koelvloeistof van Evans bezoek hun website ► lees meer …