Waardestijging klassiekers is geen zeepbel

“De waardestijging van klassiekers is geen zeepbel.” Dat zegt Rutger Houtkamp van de Houtkamp Collectie.

Samen met Inter Classics directeur Eric Panis was hij te gast in de Nationale Autoshow van BNR, welke werd uitgezonden op 8 januari jongstleden. “Mensen kopen exclusieve auto’s vooral met hun hart. We zijn al heel wat jaren actief in de markt, maar slechts incidenteel koopt iemand een auto bij ons vanuit het oogpunt om te investeren”, aldus Houtkamp, die overigens voorspelde dat onder meer de Landrover Defender in 2016 een waardestijging zal ondergaan.

Rutger Houtkamp en Eric Panis gaven ook hun visie ten aanzien van klassiekers in relatie tot de nog gesloten Chinese markt. Ze zijn er beiden van overtuigd dat de klassiekers ook in China een behoorlijke mate van populariteit zullen genieten. Houtkamp: “Wanneer die markt opengaat komt er nog een plus in de prijsontwikkeling.

Rijke mensen in China

Er zijn genoeg rijke mensen in China en daar bevinden zich diverse gegadigden onder die in de markt zijn voor een exclusieve klassieker. Maar ook daar zullen de vermogenden deze kopen omdat ze hem vooral mooi vinden.” Eric Panis: “Overigens wordt wel eens vergeten dat de Chinezen die willen verzamelen al een collectie van exclusieve oldtimers in Europa hebben gekocht. Ze hebben ze hier hebben opgeslagen totdat ze naar China mogen worden verscheept.”

“Ook bij waardedaling gaat handel door”

De gasten in de Nationale Autoshow gingen ook in op scenario’s ten aanzien van waardedalingen. Presentator Meindert Schut stelde de vraag welke invloed een dergelijk fenomeen zou hebben op de toekomst van een evenement als InterClassics. Panis reageerde erop door te stellen dat er ook in dat geval een goede basis voor de verkoop van oldtimers zal blijven. “De verdienmodellen worden dan natuurlijk anders. Maar bij een waardedaling zullen professionele handelaren een platform nodig hebben om oldtimers te kunnen blijven verkopen. En zal er geen negatieve invloed ten aanzien van beurzen optreden.”

bron Auto Motor Klassiek >> lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.